La torre Miramar de València serà un espai de cultura urbana

L'Ajuntament de València ha iniciat la gestió del complex, que tindrà espais per a l'skate, el parkour, el patinatge o la dansa urbana

La torre Miramar en una imatge d'arxiu
La torre Miramar en una imatge d'arxiu / À Punt

L'Ajuntament de València ha iniciat la gestió del complex Torre Miramar després que Carreteres de l'Estat haja entregat l'espai per a conservar-lo i dinamitzar-lo, 7.200 metres quadrats per a cultura urbana.

Els amants de disciplines com el parkour, el patinatge, la dansa urbana o l'skate podran gaudir d'aquest espai per a ús ciutadà, situat a l'entrada de València des de la V-21 i a la confluència de la ronda Nord i l'avinguda dels Tarongers.

La junta de govern local aprovarà aquest dijous l'acta de lliurament per part de la demarcació de Carreteres a l'ajuntament del complex Torre Miramar, segons informen fonts municipals.

Les actuacions d'adequació de la Torre Miramar han finalitzat després de l'acord que es va fer amb la demarcació de Carreteres al juliol d'enguany, que han fet possible "l'aprofitament per a ús ciutadà d'un gran espai heretat que, fins ara, estava desaprofitat i que no comptava amb manteniment", ha explicat l'alcalde, Joan Ribó.

"Volem convertir l'espai en una referència per a la joventut per a la pràctica de disciplines englobades en la cultura urbana, tant els esports com les arts", ha destacat Ribó.

Quant als treballs duts a terme, aquests han consistit en el tancament i eliminació dels accessos subterranis; el desmuntatge de les passarel·les inferiors de vianants; l'habilitació de recorreguts accessibles a l'estany principal; la pavimentació amb formigó polit; i la neteja i eliminació dels riscos del recinte interior.

Per a 2022, es preveuen diverses actuacions com la plantació d'espècies vegetals i serveis públics autollavables, la mitigació la calor mitjançant pèrgoles i l'aprofitament de les instal·lacions per a la captació solar i la producció d'energia elèctrica.

També s'instarà a continuar amb la col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a definir els objectius i compromisos pel que fa als elements no inclosos, com són la torre i la font circular.

També et pot interessar

stats