Torralba del Pinar, en el top 10 de pobles més sostenibles d'Espanya

Greenpeace remarca que sols un 0,12% del terme municipal alberga activitats que puguen generar emissions nocives i que el 99,9% del seu espai contribueix a cuidar la biodiversitat

Torralba del Pinar, en una imatge d'arxiu
Torralba del Pinar, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Torralba del Pinar

Torralba del Pinar, a l'Alt Millars, forma part del dream team de 10 pobles destacats per Greenpeace per ser més sostenibles. Pobles que cuiden la natura i que ajuden a previndre el canvi climàtic. Torralba del Pinar té el terme municipal majorment ocupat pel bosc, una economia agrària i ramadera i 69 habitants, segons les dades de 2019 de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el seu informe, Greenpeace considera que "l'Espanya rural és fonamental per a solucionar l'actual crisi ecològica" i assegura que les zones rurals "contribueixen un 34% menys al canvi climàtic i fins a 20 vegades més a la conservació de la biodiversitat que les ciutats". L'organització ecologista remarca, a més, que les pràctiques agràries i ramaderes a xicoteta escala són una "alternativa a la producció industrial d'aliments".

En l'anàlisi dels motius que han fet mereixedor el poble situat al parc natural de la Serra d'Espadà d'aquest reconeixement, Greenpeace explica que, igual que ocorre amb Viniegra de Arriba, a La Rioja, sols un 0,12% del terme municipal alberga activitats que puguen generar emissions nocives i que el 99,9% del seu espai contribueix a cuidar la biodiversitat.

En la llista també apareixen Canejan a Lleida, San Roque de Riomiera a Cantàbria, Riocavado de la Sierra i Rábanos a Burgos, Valverde de los Arroyos a Guadalajara, Navaescurial a Àvila, Gistaín a Osca i Valsalobre a Terol.

També et pot interessar

stats