El Toro, un triangle de les Bermudes per als buscadors de bolets

Un equip de rescat busca un home de 64 anys a la zona on l'any passat es van perdre 13 boletaires.

El Toro, un triangle de les Bermudes per als buscadors de bolets
El Toro, un triangle de les Bermudes per als buscadors de bolets

L'home de 64 anys que s'ha perdut aquest dijous a El Toro mentre buscava rovellons és el primer a qui li passa aquesta temporada al terme d'aquest poble de l'Alt Palància. I és el primer d'enguany perquè l'any passat van ser 13 les persones que es van desorientar i que necessitaren ajuda per a tornar a casa. 

L'explicació sobre perquè es repeteix aquesta situació tan sovint a El Toro ens la dona el mateix alcalde, Alberto Lázaro: "Els boletaires no alcen el cap mentre busquen i busquen els rovellons i, quan ho fan, han avançat tant que no saben on estan i ja s'han perdut". El dispositiu de recerca (Guàrdia Civil, bombers, Protecció Civil i, a vegades, un helicòpter i una unitat canina) es posa de seguida en marxa perquè tot acabe en un incident. 

No ajuda que El Toro tinga un terme municipal ampli, que el bosc siga frondós, que la majoria dels boletaires no conega el terreny i que l'hora habitual d'inici de la recerca siga la vesprada. "La nit cau prompte i sovint ve acompanyada de boira -indica l'alcalde-, cosa que dificulta les labors de localització". Per això alguns d'ells han hagut de fer nit a la intempèrie. 

El triangle de les Bermudes d’El Toro, on es perden els boletaires, és la zona pròxima a l'antiga base militar en els mesos de setembre i octubre. La raó és evident: és on hi ha més rovellons i és l'època en què es troben. 

Per a no perdre's, els experts recomanen, entre altres coses, alçar el cap de tant en tant per a situar-se, deixar senyals pel recorregut i, si van amb amics, anar cridant-se cada cert temps. Emergències de la Generalitat els dona també aquests consells:

També et pot interessar

stats