Torns de menjador, habitacions individuals i anàlisi d’aigües residuals: així obrin les residències d'estudiants

Els col·legis majors enllesteixen les mesures sanitàries per al curs acadèmic que comença demà de manera presencial

Els col·legis majors de València comencen el curs amb nous protocols / À Punt NTC

Els col·legis majors d'estudiants de la Comunitat Valenciana han preparat les instal·lacions per a rebre els estudiants universitaris, complint les exigències sanitàries que marca la Covid-19 per al nou curs acadèmic, que comença aquest dilluns 13 de setembre.

Entre les mesures adoptades pels centres hi ha torns per a entrar al menjador i habitacions individuals per a cada resident, però a diferència del curs passat, aquest setembre els estudiants ja arriben vacunats.

El Col·legi Major La Asunción' de València és un dels espais que ha hagut de limitar el nombre de residents, per tal que cadascuna dispose d'una habitació individual amb bany privat. La seua directora, Asunta Moreno, ha explicat en À Punt que el centre ha substituït els tests d'antígens per l'anàlisi de les aigües residuals.

En canvi, el Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot, fundat el 1916, té unes singularitats que l'ajuden a prevenir la Covid-19. Segons ha explicat José Santiago Pons, el director, el nombre d’estudiants és més reduït: conviuen setze estudiants i quatre investigadors. A més, ocupen un antic castell del segle XIV on la falta d'espai no és precisament un problema.

La participació activa dels residents en les normes de convivència serà clau per a garantir la normalitat en el nou curs universitari, que l’any passat va estar marcat per diversos brots multitudinaris.

També et pot interessar

stats