Tornen les interrupcions en el transport ferroviari

Fins al 31 d’agost hi haurà cancel·lació de trens, trasllats puntuals en autobús i retards en els horaris previstos.

Tornen les interrupcions en el transport ferroviari
Tornen les interrupcions en el transport ferroviari

La represa de les obres del corredor mediterrani implicarà canvis en el servei de trens. Entre altres inconvenients, els viatgers patiran la cancel·lació de trens, trasllats puntuals en autobús, noves freqüències de pas i retards en els horaris previstos. A banda dels trens de rodalia també es veuran afectats els serveis de mitjana i llarga distància, i l'AVE.

La primera fase de les obres que ADIF durà a terme per a instal·lar el tercer carril del corredor mediterrani serà en el tram entre València i Sagunt, principalment en el túnel del Cabanyal, per on els combois no passaran a més 80 quilòmetres per hora. En declaracions a Les notícies del matí, el gerent de rodalies de Renfe a la Comunitat Valenciana, Jose Luis Gil, s'ha mostrat convençut que els perjudicis per a l'usuari seran mínims perquè “tot es desenvolupa amb una normalitat absoluta, segons el que esperàvem. Estem passant un període d’obres, que poden ser molestes, però portaran millores en el futur”.

Gil ha assegurat que els trens de rodalia mantindran la freqüència habitual fins a l'entrada dels horaris d'estiu, d'ací a 22 dies. A partir d'aquest dilluns el 50 per cent dels combois circularan de forma directa entre Castelló i València, mentre que la resta hauran de fer transbordament a Puçol, on els viatgers agafaran un autobús.

Aquest matí ja han eixit els primers trens en què cal fer transbordament. A les 6 menys 10 del matí, ha eixit des de Castelló un tren que ha fet parada a Puçol, on s'ha fet el canvi, mentre que des de València els passatgers han pujat en autobús fins a Puçol, i han continuat el viatge a Castelló amb tren. Els viatgers han invertit hora i mitja a arribar a la destinació, el mateix temps que es tarda en AVE a Madrid des de València. Pel que fa al servei de l'AVE, els viatgers amb eixida al migdia des de Castelló faran el trajecte en autobús fins a València, on continuaran viatge a Madrid amb tren.

Renfe recomana els usuaris utilitzar les xarxes socials per a informar-se sobre els canvis d'última hora i programar millor el viatge. A més, en les estacions de València Nord, el Cabanyal i Puçol es reforçarà el personal d'atenció a l'usuari.

També et pot interessar

stats