Tornar a casa per Nadal: Sanitat estudia com garantir la seguretat en les reunions familiars

L’executiu i les autonomies han creat un grup de treball per a consensuar noves mesures per als festius de desembre.

Imatge d'un retrobament familiar.
Imatge d'un retrobament familiar.

Podré tornar a casa per Nadal? Quantes persones ens podrem reunir a la taula per a la Nit de Cap d’Any? Podré veure als meus avis? Són alguns dels dubtes que més preocupen ara per ara la ciutadania quan falta poc més d’un mes per a l’arribada de les dates més familiars de l’any.

Per tal de resoldre aquestes qüestions, el govern espanyol ha acordat la creació d’un grup de treball amb les comunitats autònomes, perquè en el pròxim Consell Interterritorial de Salut que se celebra cada dimecres es presente un paquet de recomanacions per al pont de desembre i el Nadal.

Entre alguns dels dubtes s’estudiaran diferents protocols per a garantir la tornada de l’estudiantat que visca fora de casa per tal de no perjudicar els seus familiars. A més, també s’analitzaran les condicions en què els ancians podran reunir-se amb la família amb la màxima seguretat. A més, també s’establirà la recomanació sobre quantes persones es podran reunir al mateix domicili.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que volen que els espanyols i les espanyoles expressen “l’alegria pròpia d’aquestes dates” d’una manera segura i que garantisca que les reunions no suposen un augment en els contagis per coronavirus.

Precisament, aquest dimecres la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat que estudiaran l'aprovació de noves mesures restrictives per a Nadal per a evitar un augment dels positius després d'aquesta festivitat. "Estudiarem mesures, tot el que puga significar un augment de les relacions socials i, evidentment, el Nadal comporta un augment de reunions tant familiars com socials" ha manifestat la consellera.

També et pot interessar

stats