La tornada a l'escola costa entre 200 i 1.900 euros a les famílies valencianes

La Unió de Consumidors recomana comparar preus entre els diferents centres i aprofitar ofertes i descomptes.

Els xiquets i xiquetes tornen a escola el proper 10 de setembre
Els xiquets i xiquetes tornen a escola el proper 10 de setembre

La tornada dels xiquets i xiquetes a les aules, el proper 10 de setembre, suposarà una despesa per a les famílies valencianes que oscil·la entre els 200 i els 1.900 euros, depenent del tipus d'ensenyament. 

Segons calcula la Unió de Consumidors, la mitjana per alumne escolaritzat en un centre públic és de 218 euros, mentre que en un centre concertat la xifra ascendeix a 608 euros i, si s'opta per un centre privat, puja a 1.894 euros. Si es compten els llibres de text, cal afegir uns 300 euros de mitjana, ja que poden variar en funció del curs escolar.

Per això, el secretari  de la Unió de Consumidors, Vicent Inglada, recomana a les famílies formar part del programa Xarxa Llibres, impulsat per la Conselleria d'Educació, ja que suposa un estalvi en aquesta àmbit. 

A més, enguany l'estalvi de les famílies pot ser major, ja que s'incorporen 14.000 nens amb edat de 2 anys a l'escolarització gratuïta.

A banda dels llibres, uniformes, material, menjador i transport són els conceptes principals que configuren la despesa per al proper curs acadèmic.

Amb vista a aquests desembossaments, Inglada recomana comparar preus entre els diferents establiments, aprofitar ofertes i descomptes perquè el cost de tornar a l'escola siga al menys onerós possible.

També et pot interessar

stats