Torna el VLC Startup Market per a connectar la ciutadania amb la tecnologia

L'esdeveniment convertirà aquest cap de setmana la plaça de l'Ajuntament en un gran aparador per a les empreses emergents i l'ecosistema de la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València

Presentació del VLC Startup Market a la plaça de l'Ajuntament
Presentació del VLC Startup Market a la plaça de l'Ajuntament / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprén, ha organitzat un any més el VLC Startup Market, que enguany celebra la quarta edició. L'objectiu a llarg termini és transformar la ciutat en una autèntica VLC Tech City.

Es tracta d'un esdeveniment que convertirà la plaça de l'Ajuntament en un gran aparador per a les empreses emergents i l'ecosistema valencià, un espai de connexió entre la ciutadania i tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València.

El regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, ha explicat que "les empreses emergents podran exhibir-hi els projectes, fent partícip a la ciutadania de tota la innovació i la tecnologia que es du a terme a la nostra ciutat".

Durant tota la setmana, diversos equips d'animadors donaran a conéixer l'esdeveniment per tota la ciutat amb el mapa de la futura València.

VLC Startup Market
VLC Startup Market

L'esdeveniment s'estructura en diverses àrees on els assistents podran gaudir de diferents activitats.

Àrea market

Un total de 50 empreses emergents de la ciutat de diferents sectors (Programari, Traveltech, Fashion, Edtech, Fintech, Social Impact, Health, entre altres), donaran a conéixer els productes i serveis en un estand propi situat en una àrea expositiva.

Àrea ecosistema

En aquest espai, setze agents de l'ecosistema interactuaran amb la ciutadania i les empreses emergents i donen a conéixer les activitats que desenvolupen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d'innovació i tecnologia.

Àrea Innpulso

Aquesta és la zona reservada per a catorze empreses emergents de tot Espanya després del seu pas per Innpulso Emprén, l'esdeveniment organitzat per Xarxa Innpulso.

Àrea tech

Aquest serà un dels punts de major impacte de l'esdeveniment. Diversos organismes participaran exhibint les tecnologies que han desplegat per a acostar la innovació de la manera més tangible als i les visitants.

En aquesta àrea podràs conéixer una exposició tecnològica amb dotze projectes que són exemple de les tecnologies més disruptives fetes a la ciutat (Hyperloop, realitat virtual i augmentada, tecnologia aplicada a la salut, etcètera).

Àrea Co-Crea-Te

Co-Crea-Te és l'espai d'emprenedoria social basada en processos de cocreació que impulsen des de València Activa. En aquesta zona, deu projectes incubats en aquest espai exposaran els productes i serveis.

Escenari principal

L'escenari acollirà les conferències de les empreses i entitats participants, interessants presentacions i converses sobre emprenedoria, tecnologia, i innovació, concerts i serà, a més, l'epicentre de les grans sorpreses.

Espai València Activa

Estructura amb disseny acollidor que abordarà amb la programació tots els serveis i programes de València Activa, per a aproximar-los a la ciutadania.

Àrea gaming

Aquest és l'espai destinat als gamers. València és una ciutat que destaca en el sector del gaming i l'e-sport i en aquesta àrea podreu gaudir dels últims videojocs i equips de la mà d'Encom Games i Qlash. Hi haurà molts sortejos i influenciadors del sector de tot Espanya.

Concert

Es podrà xalar d'un concert sorpresa amb un DJ que punxa música via realitat virtual amb comandaments i ulleres mentre l'espectador pot visualitzar en la pantalla el que veu el DJ.

Tallers infantils

En aquest espai els més xicotets podran acostar-se i endinsar-se en la tecnologia i la innovació a través de tallers de diferents temàtiques.

Podran gaudir de Tallers de Fans de Lego Valbrick, de com ser DJ, d'artefactes que van canviar el món, de construcció de circuits elèctrics bàsics, d'històries i reptes per a difondre el treball de científiques i fomentar vocacions, a més de màscares i pintar cares.

Teatre d'autòmats

Espectacle en el qual es donen la rage art i tecnologia en una peça amb robots autòmats que toquen melodies sincronitzades amb la música nota a nota, el moviment de la qual es fa realitat gràcies a un complex sistema electromecànic de motors, contrapesos, corrioles i engranatges. A través del llenguatge MIDI, els autòmats reben ordes.

També et pot interessar

stats