Torna a presó l’exdirigent d’ETA José María Arregi després de revocar-li el tercer grau

Arregi va quedar detingut en l'operació contra la cúpula d'ETA a Bidarte el 1992 i ha passat 31 anys a la presó

L'exdirigent d'ETA José María Arregi Erostarbe, "Fitipaldi"
L'exdirigent d'ETA José María Arregi Erostarbe, 'Fitipaldi' / Juanjo Martín (EFE)
21 de novembre 2022 - 21:47

L'històric dirigent d'ETA José María Arregi Erostarbe, conegut com a Fitipaldi, ha tornat a la presó donostiarra de Martutene després que el Jutjat Central de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional ha revocat la concessió del tercer grau, que li va concedir el govern basc al febrer.

Arregi, de 76 anys, va obtindre el tercer grau el mes de febrer passat pel Departament de Justícia basc després de rebre un informe favorable de la Junta de Tractament de la presó. No obstant això, al març la Fiscalia de l'Audiència Nacional va recórrer contra la concessió del tercer grau a l’exdirigent terrorista. Per contra, no va presentar recurs per la concessió del tercer grau als altres set membres d'ETA.

L'associació de familiars de presos d'ETA Etxerat ha explicat que Arregi va quedar detingut en l'operació contra la cúpula d'ETA a Bidarte el 1992 i ha passat quasi 31 anys a la presó. Des del 2019 té completes tres quartes parts de la condemna.

“No aconseguiran en cap cas que mirem arrere. Ho volem repetir una vegada més. Joseba Arregi i la resta de presos i preses tenen dret a tornar a casa i, fins a culminar aquest camí, continuarem treballant al costat de la societat basca”, ha afirmat Etxerat en un comunicat.

També et pot interessar

stats