Torna la neu i el fred intens

El Consorci de Bombers de Castelló ha activat un dispositiu per a fer front a les possibles nevades amb 200 efectius diaris, 250 tones de sal i més de 50 vehicles

Imatge d'arxiu de nevades a les comarques del nord
Imatge d'arxiu de nevades a les comarques del nord / Diputació de Castelló

Torna la neu i torna el fred intens, després del parèntesi d'aquest passat cap de setmana, marcat pel sol i l'augment de les temperatures. A partir d'aquest dilluns el mercuri iniciarà un nou descens, al cel hi haurà més núvols i començaran les pluges, sobretot al sud de la província de València, al nord de la d'Alacant i a les zones litorals.

També es produirà una baixada molt considerable de la cota de neu: a últimes hores de la jornada podria començar a nevar per damunt dels 600 metres a l'interior nord i dels 700 metres a l'interior sud. A més, el vent anirà guanyant força i deixarà una situació marítima alterada, amb vents entre 50 i 60 km/h que podrien generar ones de tres metres.

Previsions de l'oratge del 6 al 8 de febrer
Previsions de l'oratge del 6 al 8 de febrer / À Punt Oratge

Lluny de canviar la situació, de cara a dimarts sembla que les precipitacions seran més generals i generoses, amb una cota de neu mitjana-baixa. La situació d'inestabilitat continuaria la jornada de dimecres i dijous, amb pluges més considerables cap a les comarques centrals i neu —dispersa a l'interior de Castelló amb una cota baixa i més moderada cap a l'interior sud de València i nord d'Alacant, amb una cota de neu que anirà dels 600 als 1.100 m de nord a sud.

Dispositiu activat a les comarques del nord

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat 112 CV ha emés una previsió de riscos nivell groc i l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta nivell groc per les nevades que podrien tindre lloc a l'interior sud de Castelló i l'interior nord de València.

A les comarques del nord el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha activat un dispositiu davant aquestes previsions. Els bombers compten amb 200 efectius diaris, 250 tones de sal i més de 50 vehicles. A més, tenen preparades les unitats de rescat de muntanya per si fora necessari realitzar intervencions en zones muntanyoses, a les quals se suma la unitat de rescat aquàtic per qualsevol emergència per la previsió de pluges en la zona litoral.

En aquest dispositiu estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb, i els cinc de voluntaris de Morella, Benassal, Atzeneta, Onda i Llucena, així com els quinze parcs rurals d'emergències amb les seues respectives unitats de bombers forestals de la Generalitat.

També et pot interessar

stats