Torna Mediterránea Gastrónoma amb 50 xefs Michelin

Fins al pròxim dimarts, a Fira València hi haurà exhibicions de cuina en directe, tallers i concursos i espais on degustar menús gurmet

Gastrónoma mostra la cuina de xefs internacionals

Des d'aquest diumenge fins dimarts torna a les instal·lacions de Fira València Mediterránea Gastrónoma, la Fira Gastronòmica del Mediterrani, amb els espais temàtics tradicionals, algunes novetats i la participació de 50 xefs amb estreles Michelin.

La innovació principal de l'edició d'enguany són els tallers per a periodistes especialitzats en què s'explicaran les claus de la cuina local a un públic forà. També es convidarà als turoperadors internacionals a conéixer el millor de la nostra gastronomia.

Entre els 50 xefs convidats destaquen l'holandés Jacob-Jan Boerma, qui va tancar el seu restaurant De Leest a Vaassen amb tres estreles Michelin per a obrir un altre projecte més senzill, i Danny Lledó, de Xiquet, que dirigeix el primer restaurant espanyol que ha guanyat una estrela Michelin a Washington DC. També hi estaran el denier d'adopció Quique Dacosta, amb tres estreles; Fran Martínez, del restaurant Maralba d'Almansa amb dues estreles Michelin, i Paco Morales, del restaurante Noor de Córdoba, amb dues estreles.

Mediterránea Gastrónoma en l'edició d'aquest 2021 consolida espais que perderen protagonisme per les restriccions de la Covid-19. Alguns d’aquests llocs són la Cuina Central amb l’Espai Exquisit, on se celebraran ponències i demostracions de cuina en directe amb els millors cuiners del moment, i l'àrea Be Sweet, amb elaboracions en viu de postres exquisides.

Es recuperen també els taulells gurmet per a delectar-se amb tapes d'alta cuina a preus assequibles de la mà de restaurants i cuiners de referència i s’hi aprofundeix en els bons vins.

Això serà en la zona Wine Experience, on es tastaran vins i caves després que les associacions de sommeliers impartisquen formació especialitzada.

L'Escola Superior de l'Oli d'Oliva, per la seua part, dedicarà un espai en exclusiva a l'oli d'oliva verge extra.

El Restaurant Gastronòmic de la fira se situarà de nou dins del recinte de Mediterránea Gastrónoma perquè el visitant puga gaudir de menús únics de la mà de grans xefs. En la plaça de l'Artesà s’exposarà tota l'oferta artesanal de carnissers, xarcuters i cervesers. La difusió de fenòmens culturals i gastronòmics tradicionals com fer-se un beure o l’esmorzaret valencià també estaran presents enguany.

Finalment, la innovació estarà present al MED-Digital, el marc on es mostraran les tendències en digitalització del sector de la gastronomia a través de ponències, demostracions i casos pràctics.

També et pot interessar

stats