Toño Abad (Observatori contra l'LGTBI-fòbia): "Està baixant l'edat dels agressors"

Remarca que la violència contra el col·lectiu LGTBI és una constant i que cal prendre mesures per a erradicar-la

Imatge d'arxiu d'una bandera LGTBI
Imatge d'arxiu d'una bandera LGTBI / À Punt NTC

Toño Abad, director de l’Observatori contra la LGTBI-fòbia, ha deixat clar a Les notícies del matí que la violència contra el col·lectiu "és una constant", són fets que ocorren de forma continuada "és i una realitat present en la vida de les persones LGTBI i necessitem mesures per a erradicar-la de la societat". Abad ha admés que no està clar si aquesta violència és més habitual o es denuncia més. El que sí que han detectat és que l'edat dels agressors està baixant. "Ens preocupa moltíssim perquè veiem que està baixant l'edat dels agressors. La mitjana estava en trenta-cinc anys i ara està en vint-i-dos. Un bot que es podria dir, d'una generació, i que provoca molta por i inseguretat en el nostre dia a dia", ha remarcat.

Abad ha explicat durant l'entrevista que el col·lectiu ha fet "passes de gegant" en normativa i en diferents àmbits, però ha afegit que davant de qualsevol avanç "sempre hi ha una reacció en contra". El representant LGTBI ha afegit que el discurs d'odi està molt present en la societat i no són discursos nous.

Durant l'entrevista, Abad ha recordat que els jutges sovint dicten sentències que creen sensació d'indefensió en el col·lectiu o que a les institucions hi ha un partit que assenyala minories i el que no són minories, com les dones, amb un discurs "discriminatori". A més, ha remarcat que aquesta situació mereix parar-se a pensar per a actuar contra aquests "discursos d'odi".

També et pot interessar

stats