La Tomatina xopa de suc de tomaca els carrers de Bunyol

A més de la tradicional massa de visitants asiàtics, s’han registrat milers d’arribades nacionals i una presència més elevada de turistes russos i australians.

Un grup tira tomaques a la multitud durant la festa de la Tomatina 2019

Des de primera hora del matí, el veïnat més afortunat podia veure des de les finestres de Bunyol un mantell de samarretes de colors que esperaven començar la batalla de tomaques i tenyir-se de roig. Puntual, a les onze del matí, s’ha escoltat la carcassa que marcava l’inici de la Tomatina 2019, una atracció turística internacional que atrau cada any més de 20.000 persones.

Durant una hora es llancen 145.000 quilos de tomaques provinents de la Llosa, a la Plana Baixa, repartides entre sis camions que fan un recorregut de vora un quilòmetre. En aquesta edició, segons fonts de l’Ajuntament, s'ha rebut la tradicional massa de visitants asiàtics, a més de milers d’arribades nacionals i una major presència de turistes russos i australians.

El consistori ha desplegat, a més, un dispositiu contra l’assetjament sexual, amb punts d’atenció al llarg del trajecte per a atendre qualsevol classe de denúncia.

També et pot interessar

stats