La tòfona d'Andilla, l’ingredient estrela del IV Concurs Gastronòmic de València

Aquesta tòfona dels Serrans té un aroma característic i un preu extraordinari

La tòfona d'Andilla, l’ingredient estrela del IV Concurs Gastronòmic de València / À Punt NTC

La tòfona d'Andilla (Serrans) és aquest dilluns l'estrela a l'edifici Veles e Vents de València. D'aroma i preus extraordinaris, és l'ingredient bàsic per a cinc creacions d'alta cuina en el IV Concurs Gastronòmic d'aquesta tòfona dels Serrans. 

Trenta anys després de començar el cultiu d’aquesta espècie i ja es veuen els resultats. La tòfona d’Andilla és una autèntica peça d’alta cuina i això és el que se celebra en el concurs. L’ingredient val o bé cru per a ratllar-lo al final de l’elaboració, com el d’una recepta de presa de porc ibèric amb una crema trufada, o bé per a aromatitzar l’ingredient, com el royal de tòfona amb foie

Tal com explica als micròfons d’À Punt l’agent de desenvolupament Maite Esteban, el cultiu del producte intenta buscar un model d’economia sostenible i serveix de reclam del turisme, que visita la comarca i posa en valor els productes de la terra. 

Esteban també ha explicat a què es deu l’aroma tan característic de la tòfona. Assegura que és del punt en què es troba la localitat, on xoquen els corrents del Mediterrani i de l’Atlàntic. 

També et pot interessar

stats