Todas Fest reivindica el dia de la dona més enllà del 8 de març

El barri de Benimaclet acull un festival amb tallers d'artesania, teatre de titelles, xarrades i una projecció de curtmetratges sobre feminisme.

Les organitzadores de Todas Fest, durant els preparatius del festival a l'Escola Meme
Les organitzadores de Todas Fest, durant els preparatius del festival a l'Escola Meme / Arxiu

La primera edició del festival Todas Fest arriba aquest cap de setmana al barri de Benimaclet, a València, per a recordar que les reivindicacions feministes no acaben el 8 de març i que cal visibilitzar la figura de la dona cada dia de l'any.

"Hi ha moltíssimes activitats la primera setmana de març, que són necessàries, però no volem que tot desaparega el dia 8", ha manifestat en declaracions a À Punt Notícies Alba Oller, mestra i una de les organitzadores de l'esdeveniment. "Volem convidar a la reflexió, perquè sembla que la majoria de col·lectius treballa per a aquell dia, però cal que siguem protagonistes més enllà", ha apuntat durant una entrevista telefònica.

L'Escola Meme és l'organitzadora d'aquest festival que tracta d'aprofitar el coneixement que es genera diàriament en aquest espai, a més de reivindicar el paper de les dones en els col·lectius artístics. El pròxim 9 de març, el dia començarà amb un taller d'autodefensa feminista impartit per Dones al Front, activitats per a xiquetes i xiquets, un mercat d'artesania i tallers de serigrafia i estampació.

Todas Fest serà un espai de reflexió a través de xarrades com "Introducció a la ginecologia autogestiva" oferida per l'activista coneguda com a Orgull Premenstrual o una altra que il·lustrarà el treball de nombroses dones fotògrafes, impartida per La Fotográfica. També hi haurà un vessant artístic amb exposicions col·lectives com "Violències patriarcals", de l'Assemblea Feminista 8M València, i individuals com "Cosa de dones", retrats de dones revelats amb la menstruació d'Anna Peixet, o "La gàbia s'ha tornat ocell" de Wendy Rodríguez. Així mateix, les exposicions seran acompanyades de recitals i performances.

"Des de Meme pensem que aquestes jornades poden ser l'inici d'una reflexió continuada", ha afegit l'organitzadora i, per a fomentar-ho, aquell mateix dia està programada una mostra de curts feministes amb un debat posterior. L'espectacle de titelles Mujeres, nada más donarà un to d'humor a la jornada i la part musical estarà reservada al grup valencià Amazonians.

També et pot interessar

stats