Tir d’eixida a la Festa de la Carxofa de Benicarló

Aquest producte amb denominació d’origen es converteix en protagonista dels menús i tapes dels restaurants de la localitat.

Tir d’eixida a la Festa de la Carxofa de Benicarló
Tir d’eixida a la Festa de la Carxofa de Benicarló

La Festa de la Carxofa de Benicarló comença aquest dijous amb la demostració de pinxos de carxofa en què participen més de 30 restaurants i bars de la localitat. Fins al 26 de gener, aquest producte amb denominació d’origen serà l’estrela dels menús dels establiments benicarlandos.

La d’enguany és la 27a edició d’aquestes jornades gastronòmiques amb una clara aposta pel producte local. L’esdeveniment també fomenta la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat i el turisme culinari per a tastar plats preparats amb aquesta hortalissa de temporada.

Una de les novetats d’aquesta edició són les tres rutes que es proposen per a degustar les diferents propostes; una ruta pels establiments del centre històric, una altra pels bars i cafeteries de la zona sud-est de Benicarló i un últim itinerari que recorre els locals de la zona marítima. En total, 31 locals reforçaran el posicionament gastronòmic de Benicarló.

Els dies grans de la festa coincideixen són el 24, 25 i 26 de gener, quan es durà a terme la cinquena edició de l’Art&Xoc Festival, el Sopar de Gala de la Carxofa, la torrada popular de carxofes i l’espectacular demostració gastronòmica, que donarà inici a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló, que s’allargaran fins a l’1 de març.

Escultures mòbils

Una de les apostes d’enguany de la Regidoria de Turisme té com a objectiu visibilitzar la carxofa com a element representatiu de la ciutat de Benicarló. Per això, durant els pròxims dies, aniran apareixent en diversos punts de Benicarló sis escultures relacionades amb la carxofa, creades per sis artistes benicarlandos: Grego Acebedo, Eva Cutanda, Sara Foix, Irene Furió, Miguel Pruñonosa i Rosa Soriano.

Campanya "agredolça"

La campanya de producció de carxofa d'enguany ha sigut "agredolça" per la climatologia, segons ha dit Paco Lluch, president de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, en Les notícies del matí. La carxofa necessita fred i ha fet calor, per això hi ha menys producció, però "de bona qualitat".

També et pot interessar

stats