El Tío Che torna al Poblenou

Es tracta d'un ninot que havia sigut retirat de la porta d'una orxateria d'aquest barri barceloní.

VÍDEO | El Tío Che torna al Poblenou

Aquest ninot faller representa l'orxateria valenciana El Tío Che, oberta el 1912 i gravada pel programa Punt docs fa un mes. Per al veïnat del barri del Poblenou de Barcelona és un personatge famós i molt estimat. No obstant això, fa uns dies l'ajuntament d'Ada Colau va decidir retirar-lo de la façana de l'orxateria, on havia estat des de fa 20 anys, perquè ocupava indegudament la via pública.

La reacció veïnal ha sigut contundent: change.org va obrir dissabte 4 d'agost una petició perquè el ninot torne al seu emplaçament, posant en relleu el seu valor com a element atractiu de la rambla i dels comerços del Poblenou, i també com a lloc de trobada en el barri de moda de la capital catalana. En dos dies s'han aconseguit 2.395 firmes. Han sigut prou perquè l'Ajuntament de Barcelona haja reculat i el Tío Che torna ja a rebre els clients al seu lloc, al cantó més dolç del Poblenou.

Qui havia de pensar que un ninot de falla a la porta d'una orxateria generaria polèmica i que, damunt, eixiria triomfador!

També et pot interessar

stats