"Qui tinga símptomes podrà fer l'examen al setembre amb totes les garanties"

Antonio Gil, coordinador general de les PAU a la Comunitat Valenciana, explica el protocol desenvolupat enguany per a realitzar les proves d'accés.

"Qui tinga símptomes podrà fer l'examen al setembre amb totes les garanties"

La selectivitat comença aquest dimarts després d'un curs escolar marcat per la pandèmia i el confinament, situació que ha dificultat l'organització i realització de les proves d'accés a la universitat (PAU).

Antonio Gil, coordinador general de les PAU a la Comunitat Valenciana, ha assegurat en À Punt Notícies que el protocol desenvolupat enguany per a dur a terme les PAU ha sigut "molt més complicat" que en altres cursos perquè enguany no tindran lloc a les universitats, sinó en 458 centres de secundària.

Així, ha sigut necessari mobilitzar molt més personal que en altres ocasions. Un dispositiu que normalment es munta amb 2.000 persones, enguany n'ha necessitat quasi 5.000.

Pel que fa al dispositiu per a evitar els contagis, Gil ha explicat que hi ha un document amb mesures sanitàries i que el consell és que l'alumnat amb símptomes no es presente a fer les proves, ja que "podrà fer-les al setembre amb tots els drets d'admissió a la universitat garantits".

En cas que es detecten símptomes en algun candidat, s'activarà el pla d'emergències i es telefonarà al 112 perquè decidisca si pot continuar amb els exàmens.

Pel que fa al contingut de les proves, en compte d'haver-hi dues opcions tancades com en cursos anteriors, l'alumnat podrà triar preguntes d'una opció o d'una altra, indistintament.

També et pot interessar

stats