El tinent d’alcalde d’Andilla: "Estàvem convençuts que es cremava el poble"

José Vicente Veintillima ha lamentat que dijous es quedaren sense mitjans aeris perquè es desplaçaren cap al foc que amenaçava la Calderona

Entrevista a José Vicente Veintimilla, tinent d'alcalde d'Andilla. / À Punt NTC

Andilla, un poble al voltant de 315 habitants, està confinat des de dijous de vesprada de forma preventiva per la proximitat del foc. Aquest divendres l'incendi es troba ja a tres quilòmetres en línia recta i amenaça pel nord-est. Com altres municipis de la Comunitat Valenciana, estaven en plena celebració de les festes d'estiu. Els majors i les persones malaltes han sigut evacuades al Villar, on la Creu Roja ha instal·lat un alberg per a oferir sostre als desplaçats.

José Vicente Veintimilla, el tinent d'alcalde del municpi, ha explicat en declaracions a À Punt NTC que van viure moments de molta tensió al llarg de dijous, quan les flames estaven a poc més d'un quilòmetre de les cases: "Estàvem convençuts que el foc arribava al poble". Veintimilla ha indicat que s'han cremat dos punts emblemàtics per a Andilla: La Mulatica i la Fuente del Señor. "Alguns de nosaltres ja no tornarem a veure-la com estava despús-ahir", ha afirmat.

El veïnat està vivint aquesta catàstrofe amb impotència i resignació i se senten desplaçats respecte a altres espais naturals. Veintimilla ha lamentat que dijous es quedaren sense mitjans aeris perquè es desplaçaren cap al foc que amenaçava la Calderona: "Ens deixaren un poc oblidats". També ha reclamat "una política forestal en condicions", ja que els incendis "no s'apaguen ara, sinó durant l'hivern".

També et pot interessar

stats