Thermomix avisa els clients d'una possible incidència en cuinar amb el model TM6

La marca ha detectat que "en casos extremadament estranys" amb algunes receptes a partir de 95 °C els aliments poden eixir-se'n de manera incontrolada

Imatge d'arxiu d'una Thermomix de Vorwerk
Imatge d'arxiu d'una Thermomix de Vorwerk

Vorwerk, fabricador de Thermomix, ha emés un advertiment públic als clients d'una possible incidència en els robots de cuina del model TM6, segons informa la multinacional.

En concret, la marca ha observat en el mercat uns "pocs casos" en els quals ha sorgit alguna incidència a l'hora d'utilitzar aquest aparell. Així, en casos aïllats, pot passar un problema d'ús en determinades receptes, en part també relacionat amb l'ompliment excessiu del got.

Segons informa la marca, en la TM6, el tap, que s'ajusta fermament a la tapa, està dissenyat perquè puga eixir suficient vapor del got per les vores durant els processos de cocció. No obstant això, durant la cocció a partir de 95 °C, en fer ús d'unes certes receptes, els ingredients poden surar, compactar-se i no deixar eixir el vapor.

En conseqüència, "es pot acumular una major pressió en el got en casos extremadament estranys, de manera que els aliments comencen a eixir-se'n de sobte de manera incontrolada, la qual cosa pot comportar cremades".

La companyia ha precisat que la "probabilitat que succeïsca una cosa així augmenta si se supera el nivell màxim d'ompliment recomanat dels aliments". El mateix s'aplica en aquells casos en els quals s'utilitze un tap de la TM6 de subjecció fixa amb aparells de generacions anteriors.

Vorwerk ha recalcat que "garanteix els màxims estàndards" de seguretat per a tots els clients. "Ens guiem per l'estricte principi d'actuar de manera proactiva amb la finalitat de descartar qualsevol possible perjuí", ha assenyalat.

D'aquesta manera, la marca ha explicat que per a cuinar (coure a foc lent) a temperatures de 95° o superiors (200 °F), "sempre s'haurà de col·locar la cistella en lloc del tap de la TM6, ja que el tap de la TM6 s'ajusta fermament a la tapa". La cistella es recolza lliurement sobre la tapa, deixa passar el vapor i també evita els esguits de menjar fora del got.

La companyia ha declarat que es tracta d'una "mesura senzilla, però necessària, que a penes afectarà l'experiència de cuina i servirà per a previndre aquest possible problema".

A més, la companyia ha recalcat que ja s'han adaptat degudament les receptes disponibles en Cuina Guiada per a indicar l'ús correcte de manera activa de la Thermomix i també s'ha implementat l'actualització del programari corresponent per a la Thermomix TM6.

També et pot interessar