Teulada amaga el laboratori de drogues sintètiques més gran d'Espanya

Hi ha sis detinguts a Llíber, Teulada i Moraira en una operació que ha permés intervindre material per valor de 100 milions d'euros.

Teulada amaga el laboratori de drogues sintètiques més gran d\'Espanya
Teulada amaga el laboratori de drogues sintètiques més gran d'Espanya

La Guàrdia Civil ha desmantellat el laboratori per a elaborar drogues sintètiques més gran d’Espanya fins ara. L'operació, anomenada Ibar II, es va iniciar l'any passat, quan una investigació paral·lela va permetre identificar a la comarca una organització dedicada a la producció i la distribució de grans quantitats de cristall o èxtasi .

Les operacions de vigilància dels suposats membres de l'organització han permés localitzar el laboratori, a la localitat de Teulada, i la detenció dels sis integrants, quatre espanyols i dos de nacionalitat belga.

Equip especialitzat de l'Europol per a poder desmantellar el laboratori

El laboratori estava semisoterrat en un tipus de búnquer i amb aparença de caseta de ferramentes d'ús agrícola, situat a pocs metres de la vivenda d'un dels membres de l'organització. La parcel·la està allunyada del nucli urbà perquè no es poguera detectar el soroll ni els olors propis de l'elaboració de les substàncies.

A causa de les característiques de les drogues i del material per a elaborar-les, tòxic i inflamable, com ara el metanol, el desmantellament del laboratori s'ha fet amb el suport de personal i de mitjans especialitzats de l'Europol. El metanol pot provocar explosions si pateix variacions de temperatura, de pressió o mecàniques.

S'han confiscat 432 kg d'èxtasi, 337 kg d'amfetamina, 527 kg de Piperony Methyl Ketone (PMK), principal precursor del èxtasi, i 7 tones d'altres substàncies amb què elaborar les drogues. Tot, amb un valor de més de 100 milions d'euros.

També et pot interessar

stats