El testimoni protegit detalla com li van oferir matar a l’alcalde de Polop per 35.000 euros

Afirma obertament que Juan Cano li va proposar cometre el crim en una reunió en un reservat del prostíbul on treballava el testimoni.

VÍDEO | El testimoni protegit detalla com li van oferir matar a l’alcalde de Polop per 35.000 euros

Juan Cano, el successor de l’alcalde de Polop mort a tirs el 2007, va encarregar l’assassinat de l’aleshores alcalde i company del Partit Popular. Aquesta és la versió del testimoni protegit que ha declarat en la sessió del judici d’aquest dijous, que té lloc a l’Audiència d’Alacant, i que ha relatat obertament que Cano li va encomanar a ell mateix l’assassinat d’Alejandro Ponsoda un temps abans que s’efectuara el crim. La proposta d’assassinat, segons el testimoni protegit, es va fer en una reunió en què estaven presents altres persones. 

Aquest testimoni involucra els set acusats, entre ells el referit Cano. Concretament, el testimoni, que ha declarat protegit per un biombo, ha apuntat que la reunió en què li van proposar l’assassinat va tindre lloc en un dels reservats del club Mesalina, on el testimoni treballava de porter. En eixe encontre estaven presents l’empresari Salvador Ros; el propietari del prostíbul, Pedro Hermosilla; el gerent de l’establiment, Ariel Alberto Gatto, i una parella més de qui no recorda la identitat perquè, a més, no van parlar.

Entre les persones que li van encarregar el crim, sempre seguint el relat que ha oferit aquest testimoni al judici, estava a qui coneixien al club com a el director, en referència a l’ofici de Cano d’abans de ser regidor i alcalde –era director d’una oficina de la CAM a Polop. A més, ha concretat que l’encàrrec era “per a matar a una persona que era l’alcalde de Polop”. En eixa reunió va prendre la paraula era Cano, de qui sabia que era un client important “perquè li deien el director i entrava a la sala VIP”, on els amos del club li proveïen droga.

Davant la proposta del crim, el testimoni protegit “no estava interessat” a materialitzar-lo i ha aclarit que no va ser per diners –li oferien 35.000 euros–, sinó perquè volia abandonar l’“inframón” on vivia, amb treballs en clubs nocturns de Benidorm i la Cala de Finestrat.

Segons la declaració d’aquest testimoni del qual s’ha preservat la identitat, va ser ell mateix qui els va proporcionar els noms de dos amics, que també eren porters de clubs: els acusats txecs Radim Rakowski i Robert Franek, encara que ha insistit que desconeix si aquests van realitzar finalment el treball.

Les filles de Ponsoda diuen que Cano assetjava son pare psicològicament

Les filles de Ponsoda han assegurat que Cano assetjava psicològicament son pare. A més, han afirmat que van viure diversos episodis d'enfrontament entre Cano i son pare per qüestions relacionades amb el lloc de treball a l'Ajuntament d'una d'elles.

La filla, que continua treballant a l'Ajuntament, ha explicat que el 2016 Cano es va acostar al seu lloc de treball i li va dir: "A ton pare l’han matat perquè era un marieta". A més, li va dir que patia sida i mantenia relacions sexuals sense preservatiu.

Un matrimoni francés havia amenaçat l'alcalde

Els dos veïns que van atendre l’alcalde immediatament després que li dispararen han declarat que el pare de la víctima va atribuir en un primer moment el crim a "un matrimoni de francesos" de qui Ponsoda "havia rebut amenaces" per una disputa referent a permisos urbanístics.

Els veïns van sentir tres esclafits que van atribuir a jocs de xiquets, després dels quals van sentir "passes de dos o tres persones" que eixien fugint. A més, han assegurat que no van sentir cap vehicle.

També et pot interessar

stats