El terrorista d'Estrasburg va actuar en solitari

La investigació apunta que Chérif Chekkat no estava integrat en cap grup jihadista, i que no va comptar amb ajuda per a fugir.

El terrorista d'Estrasburg va actuar en solitari | AFP
El terrorista d'Estrasburg va actuar en solitari | AFP

El jihadista autor del tiroteig del mercat de Nadal d'Estrasburg que ha sigut abatut per la policia va actuar en solitari. El grup terrorista Daesh ha reivindicat l'atac a través de l'agència Amaq, vinculada al grup jihadista, però les primeres investigacions apunten que Chérif Chekkat no estava integrat en cap xarxa, i que no va comptar amb suports en la fugida, segons ha informat el goven francés.

Chérif Chekatt va ser abatut al barri de Neudorf, a Estrasburg, on s'amagava en un magatzem. Chekkat va oferir resistència quan els agents li feren l'alto, i van acabar disparant contra ell.  

Set detinguts sospitosos de ser còmplices de Chekatt 

Dues persones més han sigut arrestades en relació amb l'atemptat jihadista d'Estrasburg, poques hores després que la policia abatera el sospitós, Chérif Chekatt. S'eleva així a set la xifra de detinguts entre els quals es troben els pares del sospitós, dos dels seus germans i una persona pròxima. La policia no ha donat informació sobre la identitat dels altres dos.

La investigació se centra ara a determinar si el presumpte autor de l'atac que ha costat la vida d'almenys tres persones va tindre còmplices per a cometre la matança i en la posterior fugida de 48 hores.

A més de les tres víctimes mortals, hi ha una persona que es troba en estat de mort cerebral i una altra en situació molt crítica. En total 12 ferits, de bala o arma blanca.

Amagat a Neudorf, el seu barri

Encara que es va plantejar la possibilitat que Chérif haguera fugit a Alemanya, els investigadors han centrat la major part de la seua atenció en el barri de Neudorf, on va créixer el sospitós, on viuen els seus pares i on se li havia perdut la pista la nit de dimarts.

Allí és també on el va deixar el taxi que va segrestar a punta de pistola moments després de cometre l'atac. 

Chérif Chekatt portava una pistola carregada amb sis bales, de les quals en va disparar cinc contra els agents que van intentar detindre'l abans de ser abatut. També tenia en el seu poder un ganivet i huit bales de 8 mil·límetres.

També et pot interessar