Terrasses cronometrades: alguns bars i restaurants plantegen limitar el temps de consum

Argumenten que amb la pandèmia la situació ha canviat molt i no els queda més remei

El sector de la restauració proposa limitar el temps a les terrasses / À Punt NTC

El consum a l'aire lliure als bars i restaurants és un costum de la pandèmia que ha arribat per a quedar-s'hi. Però alguns negocis de restauració de les grans ciutats estan començant també a limitar el temps que passem consumint a la terrassa. L'objectiu, diuen, és traure'n més rendibilitat. 

La limitació de temps que alguns bars i restaurants plantegen aplicar al consum a les terrasses és de 30 minuts per a fer-se una cervesa i 90 per a fer un àpat. 

Des del sector veuen la proposta amb bon ull. El gerent del restaurant Casa Navarro, Enrique Navarro, assegura a À Punt NTC que la situació des de la pandèmia ha canviat molt, i es veuen abocats a recórrer a solucions que no havien posat mai en pràctica. Perquè econòmicament per a ells, “no és el mateix que una taula consumisca una beguda en una hora o dues que en tres quarts d’hora”, com explica la cambrera Cristina Fernández.

L’altra cara d’aquesta moneda és la clientela que, malgrat que ens asseguren que entenen la reivindicació del sector, no volen presses a l'hora de consumir. 

Pel que fa a la legalitat d’aquesta proposta, segons el portaveu de Facua a la Comunitat Valenciana, Pau Bernard, sempre que s’avise en el moment de seure a taula és legal cronometrar el temps de consumició. Al contrari, si no es comunica i es fa fora de la taula els clients sense avisar-los, sí que seria una pràctica il·legal. 

Aquesta mena de zona blava de les terrasses es va aplicar per primera vegada a Barcelona i encara no s’ha generalitzat al País Valencià.

També et pot interessar

stats