Terra Natura rep dènou granotes fletxa de cap groc rescatades del tràfic d'espècies

Un establiment de la ciutat de València les venia de manera il·legal i van ser confiscades per la Guàrdia Civil

Granotes fletxa verinoses de cap groc en Terra Natura

El parc natural de Terra Natura Benidorm ha rebut dènou granotes de l'espècie protegida fletxa verinosa de cap groc per a la seua cura després de ser confiscades per la Guàrdia Civil en un establiment de València, que les venia de manera il·legal.

Des de Terra Natura han assenyalat en un comunicat que només rebre les granotes dels agents del Seprona se les va posar en quarantena com a mesura preventiva i se'ls van practicar diverses proves per a comprovar el seu estat de salut abans que s'uniren a les huit que habiten en el terrari de l'espai natural des de 2016.

Entre les diferents anàlisis, que han resultat negatives, també se'ls van practicar PCR per a determinar si alguna de les granotes tenien malalties com el Ranavirus o fongs que pogueren transmetre als altres amfibis del parc.

L'herpetòleg de Terra Natura Benidorm, David Martí, ha destacat “la importància de practicar els tests abans d'introduir un nou amfibi d'aquesta espècie en els terraris per a preservar la conservació i evitar que es produïsquen possibles infeccions”.

Els amfibis van ser rescatats en una operació de la Guàrdia Civil de València contra el tràfic il·legal i furtivisme, que va descobrir que un comerç anunciava la venda d'aquests animals a través d'un lloc web.

Posteriorment, els agents es van desplaçar a l'establiment per a fer-hi una inspecció, en la qual van trobar en la rebotiga del local dos terraris amb els dènou espècimens de granota de l'espècie protegida fletxa verinosa de cap groc (Dendrobates leucomelas).

L'institut armat va confiscar els exemplars i va obrir una investigació al seu propietari per un presumpte delicte de tràfic d'espècies protegides, les seues parts o derivats.

També et pot interessar

stats