La Terra ja ha esgotat el seu pressupost ecològic per a 2018

La demanda de recursos naturals ha superat la capacitat que tenen els ecosistemes per a renovar-se.

En el cas d'Espanya, el país va entrar en dèficit ecològic el passat onze de juliol i ha arribat ja al "dia de la sobrecapacitat de la Terra".
En el cas d'Espanya, el país va entrar en dèficit ecològic el passat onze de juliol i ha arribat ja al "dia de la sobrecapacitat de la Terra".

El planeta ha esgotat la capacitat productiva de l'any 2018, fet que suposa que la demanda de recursos naturals ha superat durant el primer dia d'agost la capacitat que tenen els ecosistemes per a renovar-se. 

Així ho ha anunciat l'organització científica Global Footprint Network amb dades oferides per WWF, que a més indiquen que, en el cas d'Espanya, el país va entrar en dèficit ecològic el passat onze de juliol i ha arribat ja al "dia de la sobrecapacitat de la Terra".

Al 1997 aquest dia arribava a les acaballes de setembre i s'ha situat en la seua data més pròxima aquest 2018, fet que per a WWF és un símbol de la pressió "sense precedents" que l'acció humana està exercint sobre la natura.

A més, la mateixa organització estima que per a fer front a les necessitats actuals de la població de forma sostenible serien necessaris 1,7 planetes, i la xifra augmenta en el cas d'Espanya, ja que, com han calculat, "si tots els humans visqueren com un espanyol mitjà, consumirien l'equivalent a 2,3 planetes per any".

La Global Footprint Network calcula aquesta data sumant les diferents demandes de recursos naturals de la humanitat, com ara els aliments, la fusta, les fibres com el cotó o la construcció d'infraestructures.

Segons la WWF aquest deute ecològic només és sostenible per un temps limitat abans que els ecosistemes comencen a degradar-se i la desertificació, les sequeres, la desforestació o l'extinció d'espècies, entre d'altres situacions de col·lapse, es convertisquen en comunes. 

També et pot interessar

stats