De la terra a casa

La venda directa al camp, emparada ara per la llei, augmenta a l'estiu. És una manera d'adquirir fruita i verdura més ecològica i econòmica.

VÍDEO | De la terra a casa
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Fran Martínez
Inma Vijuescas
Alba Requejo
15 de juliol 2018 - 23:58

Comprar en una paradeta de fruites i verdures de collita pròpia a la vora de la carretera és un costum molt estés als pobles valencians. Albergines, melons, tomaques i cogombres acabats de collir es poden aconseguir en estes paradetes que la normativa empara des del principi d'any.

El decret de Generalitat que regula la venda directa d'aliments de proximitat pretén potenciar i millorar l'economia de les xicotetes explotacions agràries de la Comunitat Valenciana, alhora que afavoreix l'accés a una oferta diversa de productes locals de qualitat i amb totes les garanties. Així, la venda directa beneficia als agricultors i les agricultores, que poden fugir de les imposicions de les companyies intermediàries, però també al públic, i al seu paladar.

Segons un informe divulgat per l'Associació d'Empreses de Gran Consum, AECOC, al juny, el preu de la fruita va pujar un 9,3% de gener a abril d'enguany. 

També et pot interessar

stats