Terol es mobilitza en defensa de la línia ferroviària Saragossa-Terol-València

El moviment ciutadà demana recuperar l’única línia de tren que els connecta amb el nord i el Mediterrani 

Terol necessita del turista valencià
Senyal que indica l'entrada a la província de Terol / À Punt NTC

Aquest dissabte, Terol es mobilitza per denunciar la constant supressió de serveis que connecten als ciutadans de la zona amb la resta del país, i per demanar que es recupere la línia ferroviària Saragossa-Terol-València-Cartagena. Aquest tren de mitjana distància, de freqüència diària, eliminat durant els primers mesos de la pandèmia, permetia fer un transbord a Saragossa per a desplaçar-se fins a Bilbao, enllaçant així el nord i el Mediterrani a través de Terol.

Els assistents faran un acte, en què una comitiva de personatges, inspirats en els habitants de Terol de principi del segle XX, llegirà un manifest i després es desplaçarà amb tren des de Caminreal fins a la capital de la província, en una recreació al·lusiva a aquella primera recepció al tren. 

Sobre les 10.30 del matí, està prevista l'arribada a Terol, on s'ha demanat la participació de la població en una concentració reivindicativa contra les retallades i l'abandó de la línia ferroviària, que el Govern d'Aragó i el Ministeri de Transports volen substituir per l'alternativa per carretera, amb autobús o taxi a demanda.

Els actes s’han organitzat des del moviment ciutadà Teror Existeix, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril i la Federació Provincial de Veïns. 

També et pot interessar

stats