Termini obert per a les admissions d’alumnat d’FP per al pròxim curs

Estarà obert fins al 29 de maig per a alumnes d’FP bàsica, grau mitjà i superior.

Termini obert per a les admissions d’alumnat d’FP per al pròxim curs
Termini obert per a les admissions d’alumnat d’FP per al pròxim curs

Com ja es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport obri el termini d’admissió de l’alumnat de formació professional (FP) per al curs 2019-2020. En concret, el termini per a presentar sol·licituds en els centres sostinguts amb fons públics estarà obert des d'aquest dijous i fins dimecres 29 de maig per als alumnes que vulguen fer FP bàsica o ensenyaments de cicles de grau mitjà i superior.

La Conselleria d'Educació ofereix per al pròxim curs 42 cicles formatius. 23 s'impartiran en instituts de les comarques d'Alacant, set en instituts de les comarques de Castelló i 12 en les comarques de València.

Dos dels cicles són de nova implantació en el sistema educatiu valencià: el de Xarxes i Estacions de Tractament d'Aigües i el de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins. El primer s'impartirà a l'IES Mare de Déu del Remei d'Alacant, mentre que el farmacèutic es podrà cursar en tres centres educatius: l'IES Politècnic de Castelló (Plana Alta), el CIPFP Catarroja (Horta Sud) i l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza, de Benidorm (Marina Baixa).

Calendari

En el calendari que es va publicar en el DOGV, en l’FP bàsica continuarà existint un procés extraordinari per a presentar sol·licituds entre el 12 i el 17 de juliol. Quant al termini per a sol·licitar l’accés als programes formatius de qualificació bàsica, s’obrirà del 8 al 12 de juliol, i el d’FP bàsica de segona oportunitat entre el 2 i el 6 de setembre.

La sol·licitud s’ha d’emplenar via telemàtica mitjançant l’enllaç disponible, que estarà operatiu durant els terminis de presentació de sol·licituds publicats, i es presentarà en el centre triat per l’alumne com a primera opció. Des de l’administració recorden que el procés d’admissió en els ensenyaments de formació professional és únic, a excepció de l’FP bàsica, que tindrà un procés ordinari i un altre d’extraordinari.

El calendari d’admissió de l’alumnat que cursarà FP bàsica en el procés ordinari estableix el 13 de juny com el dia en què es publicaran les llistes provisionals d’admesos, el 26 de juny es publicaran les llistes definitives i el termini de formalització de matrícula serà el comprés entre el 28 de juny i el 4 de juliol.

Procés extraordinari

En el procés extraordinari d’admissió de l’alumnat d’FP bàsica, el termini de presentació de sol·licituds serà del 12 al 17 de juliol, la publicació de les llistes provisionals es farà el 19 de juliol i la de les llistes definitives, el 24 de juliol.

Pel que fa a la formalització de la matrícula, serà entre el 25 i el 30 de juliol, i entre el 2 de setembre i el 8 d’octubre s’assignaran les places vacants sobrants, així com les que es generen per renúncies.

Quant al procés d’admissió en centres que imparteixen cicles de grau mitjà i superior de formació professional, tant públics com privats sostinguts amb fons públics, la presentació de sol·licituds serà des de hui fins al 29 de maig. El llistat provisional d’admesos es publicarà el 9 de juliol i el definitiu el 16 de juliol.

La formalització de la matrícula s’ha de fer entre el 17 i el 30 de juliol, i posteriorment s’obrirà un període per a assignar places vacants sobrants, així com les que es generen per renúncies, l’assignació de les quals es desenvoluparà en dues fases en què es tindran en compte les llistes d’espera.

A més, l’admissió en programes formatius de qualificació bàsica, el termini per a presentar sol·licituds serà del 8 al 12 de juliol, el llistat provisional d’admesos es publicarà el 17 de juliol i el definitiu el 23 de juliol.

Finalment, el termini per a formalitzar la matrícula serà del 24 al 30 de juliol, i s’obrirà un segon període de matrícula per a cobrir places vacants per renúncia per a l’alumnat que haja participat en el procés d’admissió entre el 2 i el 4 de setembre.

FP bàsica de segona oportunitat

A través de la resolució publicada en el DOGV, la Conselleria també estableix el procediment per a donar-se d’alta en el Sistema Nacional d’Ocupació Juvenil. Per a això s’especifiquen tant els requisits establits en l’àmbit estatal com els requerits en el territori valencià.

En concret, s’exigirà tindre almenys 17 anys d’edat l’any natural en el qual se sol·licita l’FP bàsica, acreditar que no es té cap títol d’FP o qualsevol altre títol que acredite la finalització d’estudis secundaris complets, així com trobar-se actualment desescolaritzat i sense ocupació.

El calendari d’admissió per a aquests interessats començarà amb la presentació de sol·licituds, que es podrà fer del 2 al 6 de setembre. El llistat provisional d’admesos es publicarà el 10 de setembre i el definitiu, el 13 de setembre.

La matrícula s’ha de formalitzar entre el 16 i el 18 de setembre, i a partir d’aquesta data s’obrirà un període addicional, fins al 8 d’octubre, per a cobrir les places vacants generades per renúncies per a l’alumnat que haja participat en el procés d’admissió.

També et pot interessar