Teresa Gisbert: “Després d’anys de dificultats per a accedir a càrrecs directius, les dones ho estem aconseguint"

La primera dona fiscal superior de la Comunitat Valenciana arriba en un moment en què les dones gestionen la justícia.

La primera dona fiscal superior de la Comunitat Valenciana arriba en un moment en què les dones gestionen la justícia | À Punt Mèdia
La primera dona fiscal superior de la Comunitat Valenciana arriba en un moment en què les dones gestionen la justícia | À Punt Mèdia

Teresa Gisbert és la nova fiscal superior de la Comunitat Valenciana. El seu nomenament marca un fet històric en el nostre territori i en un lloc que fins ara han ocupat només homes. Ara són dos dones, Gisbert i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), Pilar de la Oliva, les que estan al capdavant de la justícia valenciana.

Gisbert ha sigut fins ara fiscal en cap de l’Audiència Provincial de València substitueix en el càrrec Antonio Montabes Córdoba, que es va jubilar al desembre. 

La nova fiscal superior arriba a la plaça en un moment en què les dones gestionen la justícia: una consellera, Gabriela Bravo; una presidenta del TSJCV, María Pilar de la Oliva; una degana del Col·legi d’Advocats, Auxiliadora Borja. Són cada vegada més dones que homes en la magistratura, i dos dones també al capdavant dels col·legis de graduats socials i de procuradors. “Després de tants anys de sostre de vidre i de dificultat per accedir a càrrecs directius, les dones estem aconseguint el lloc on tenim que estar en funció de la igualtat d’homes i dones”, ha sentenciat. 

Teresa Gisbert ha explicat en Les notícies del matí que està molt agraïda i il·lusionada per la confiança dipositada en ella. Així mateix, Gisbert ha assegurat que afronta aquesta nova etapa com una continuïtat dels projectes realitzats en la fiscalia provincial però ara al servei de la Comunitat.

Les prioritats

Segons ha explicat entre les prioritats damunt la taula es troba la lluita contra la delinqüència i la lluita perquè els seus companys i companyes fiscals tinguen els mitjans necessaris per a complir les funcions que tenen encomanades. 

Teresa Gisbert s’ha mostrat convençuda que té el suport de l’administració per a desenvolupar la seua faena. “En els últims temps la situació ha canviat molt i de segur que tindré el suport de la Conselleria de Justícia i la Generalitat com m’han demostrat fins ara”. 

També et pot interessar

stats