El tercer Fòrum Ibèric del Tajo demana paralitzar els transvasaments

Ximo Puig defén que cal fugir de "les guerres de l'aigua" i considera el Tajo- Segura "irrenunciable".

El tercer Fòrum Ibèric del Tajo demana paralitzar els transvasaments
El tercer Fòrum Ibèric del Tajo demana paralitzar els transvasaments

El tercer Fòrum Ibèric del Tajo ha demanat la paralització de l'actual campanya de transvasaments, la recuperació dels volums d'aigua en la capçalera i l'establiment d'un règim de cabals ecològics per a recuperar a tots els de la conca com a "rius vius".

El text publicat des del Fòrum destaca que la permanència i nou règim d'explotació "no permet la recuperació del riu". Per això veu necessari recuperar els volums d'aigua "fins a uns nivells que garantisquen les necessitats socials i ambientals dels pobles riberencs".

A més, sol·licita la "immediata derogació" de la limitació dels desembassaments màxims mensuals i anuals des d'Entrepeñas i Buendía al riu Tajo. Així mateix, exigeix la millora dels sistemes que garantisquen una "depuració òptima, contínua i eficient dels abocaments en tota la conca del Tajo, especialment en la Comunitat de Madrid".

Puig defén que el Tajo-Segura és "irrenunciable"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que el transvasament Tajo-Segura és "irrenunciable" per a la Comunitat Valenciana. De fet, ha defés que la postura del govern valencià és "ben clara" perquè aquesta infraestructura està "dins de la legalitat".

Al mateix temps, ha afirmat que cal fugir de "la confrontació i les guerres de l'aigua" que "l'única cosa que fan és portar sofriment i cap mena de solució".

També et pot interessar

stats