Tercer atac LGTBI-fòbic a la seu de Lambda en l’últim mes

Les instal·lacions de l’entitat que treballa pel col·lectiu LGTBI+ a València han aparegut amb silicona al pany, com ja va ocórrer el 22 i el 29 de març. 

Estat en què Lambda s'ha trobat aquest dimarts el pany que obri un dels locals on treballa
Estat en què Lambda s'ha trobat aquest dimarts el pany que obri un dels locals on treballa / Lambda

Lambda, el col·lectiu LGTBI+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar de València, s’ha trobat aquest dimarts amb el tercer atac a la seu en l’últim mes. Les dependències d’aquesta associació i del servei Orienta han aparegut novament amb silicona al pany, com ja va ocórrer el dies 22 i 29 de març. 

Com en les ocasions anteriors, l’organització ha denunciat els fets davant la Policia. Fran Fernández, coordinador general de Lambda, ha destacat que la repetició d’aquests atacs evidencia que no es tracta d’una agressió aïllada. 

“Aquests atacs feixistes són tan inútils com perillosos perquè l’enaltiment de l’odi té conseqüències reals en les persones assenyalades com a objectiu”. Fran Fernández - Coordinador general de Lambda

A més, el responsable de Lambda ha indicat que “aquests atacs feixistes són tan inútils com perillosos perquè l’enaltiment de l’odi no és una cosa de Twitter, és real i té conseqüències reals en les vides de les persones que són assenyalades com a objectiu”.

Segons han assegurat des de l’entitat afectada, la resta de locals pròxims a les dues seus de Lambda que han patit l’agressió no tenen cap dany, una circumstància que evidencia que “la motivació dels fets és l’LGTBI-fòbia”. Lamba ha reflectit aquest detall en la denúncia que ha presentat a la Policia. 

Adhesius a la façana

L’últim atac als locals de Lambda és el tercer de les últimes setmanes, però aquests s’afigen a un altre que ja va registrar l’entitat al setembre. A banda d’aquestes ocasions en què els locals de Lambda han aparegut amb silicona als panys, en els últims mesos l’entitat s’ha trobat amb adhesius amb missatges lgtbi-fòbics i masclistes a la façana de la seu, com han recordat des de l’entitat. 

“Les incomoditats que provoquen només demostren que estem fent bé la nostra faena per una societat més justa”, afirmava el coordinador de Lambda en relació amb l’últim atac. 

També et pot interessar

stats