Teràpia amb dofins per a millorar la qualitat de vida dels malalts de Rett

“Els dofins sociabilitzen i tenen la capacitat de transmetre pau”, asseguren des de la Fundació Aqualandia Mundomar

Dofinoteràpia

La síndrome de Rett és una malaltia poc freqüent que pateixen sobretot les xiquetes. Afecta el cervell i causa una pèrdua progressiva de les habilitats motores i de la parla. Per a millorar la qualitat de vida de les pacients i les seues famílies, la Fundació Aqualandia Mundomar duu a terme sessions de teràpia amb dofins.

Enrique Perlado, fundador d'aquesta organització, afirma que "els dofins sociabilitzen molt i tenen la capacitat de transmetre pau perquè els xiquets puguen millorar un poc la qualitat de vida".

La complicitat del dofí amb les persones i l'aigua salada serveixen perquè qui té la malaltia millore en les relacions personals i amb el seu entorn. María José Navarro, mare de Paula, amb la malaltia de Rett, explica que "quan portàvem un parell d'anys vaig notar que la xiqueta estava més desperta i atenta, i somriu més. Li encanta".

Aquesta teràpia no intenta substituir la farmacologia i els tractaments convencionals, sinó col·laborar i aportar una millora simptomàtica, per a convertir-se així en una ajuda complementària.

També et pot interessar

stats