Tensió entre els treballadors de l'Ajuntament de Torrevella

Els empleats han entrat de manera sobtada al consistori i han protestat davant de la porta del despatx de l'alcalde.

Els empleats de l'Ajuntament de Torrevella protesten a la porta del despatx de l'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón
Els empleats de l'Ajuntament de Torrevella protesten a la porta del despatx de l'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón / Rafa Bernabeu

En el segon dia de protesta dels treballadors de l'Ajuntament de Torrevella s'ha evidenciat el nerviosisme que ha desencadenat el fet que no hagen cobrat la nòmina d'agost. Quan se'ls ha comunicat aquest matí que l'alcalde, Juan Manuel Dolón, havia pres la decisió de pagar-los la nòmina sense el complement específic, han entrat de colp dins de l'edifici consistorial, han pujat a la segona planta on es troba l'alcaldia i han protestat davant del despatx de l'alcalde. Hi han acudit membres de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.

Juan Manuel Dolón ha informat en roda de premsa que aquest matí ha firmat l'informe de Tresoreria en què es proposa que s’emeten dues nòmines per separat. Una amb el sou, els complements i les ajudes familiars, i una segona que només tindria el concepte de productivitat. Un gest amb el qual l'alcalde busca desbloquejar la situació, però que ha enfadat la plantilla de 700 treballadors, que a les 12:00 hores s'havia concentrat a les portes de l'ajuntament i que ha expressat el seu malestar entrant a l'edifici. Tresoreria enviarà aquesta proposta de pagar dues nòmines a Intervenció per veure si l'aprova.

No és que el consistori no tinga liquiditat, és que Intervenció considera il·legal que la totalitat de la plantilla cobre el complement de productivitat, quan la llei diu que no pot ser ni fix ni periòdic. Un conflicte administratiu que afecta directament la butxaca de 700 treballadors. Des del 1987 tota la plantilla rep al voltant de 230 euros mensuals en concepte de productivitat, independentment de la faena que facen.

La Junta de Personal anuncia demandes per la via penal si no cobren abans de demà dimecres. Denunciaran per prevaricació Intervenció, Tresoreria i Alcaldia perquè, com diuen, el sou és sagrat.

També et pot interessar

stats