Tensió a la presó de Picassent durant la protesta dels funcionaris

Agents de la Guàrdia Civil han carregat contra els manifestants per a permetre als serveis mínims accedir al centre.

Vídeo de l'exterior de la presó de Picassent aquest diumenge durant la protesta

Tensió a la presó de Picassent durant la segona jornada de protesta dels funcionaris. Aquest diumenge al migdia agents de la Guàrdia Civil han carregat contra uns 350 manifestants que han impedit l'entrada dels serveis mínims durant sis hores, des de les 8:30 h fins a les 14:30 h. Durant aquest interval encara estaven dins de la presó els funcionaris del torn de nit.

Els funcionaris de presons van començar aquest dissabte una vaga general de 4 dies per a exigir millores laborals i que siguen considerats autoritats per a evitar les agressions dels presos. Des del sindicat ACAIP València asseguren que el seguiment de la vaga aquest diumenge a Picassent ha sigut del 100%. Jorge Vilas, president autonòmic del sector de presons de CSIF, ha afirmat en declaracions a À Punt NTC que les protestes s'intensificaran els pròxims dies.

Aquest matí també hi havia malestar a Picassent entre els familiars dels presos, ja que no els havia avisat ningú que hi hauria problemes per accedir a la presó durant el cap de setmana.

Del 17 al 20 de novembre, milers de treballadors de centres penitenciaris de tot l'Estat estan cridats a la vaga. Les principals reivindicacions del col·lectiu són l'adequació dels salaris a les càrregues reals de treball i l'augment de personal als centres per a garantir la seguretat de funcionaris i interns. Segons fonts sindicals, el dissabte, un funcionari va ser agredit en el transcurs d'una baralla entre dos interns a Picassent.

També et pot interessar

stats