Per què tenim por d'una apagada elèctrica improbable?

Els simulacres realitzats a Àustria i Alemanya juntament amb l'amplificació del rumor per part de les xarxes socials causen un temor irracional en la població

Interruptor de generador elèctric / À Punt Notícies

Encara que la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha descartat "rotundament" que aquest hivern es puga produir una apagada elèctrica perquè Espanya té una estructura de generació d'energia "molt potent que pràcticament duplica la demanda", es viu un malestar col·lectiu per la possibilitat de sofrir una apagada.

Aquesta reacció irracional, explica el psicóleg Enric Valls, és deguda a un comportament natural en l'ésser humà que tendeix a actuar a vegades per imitació, no a conseqüència d'un pensament racional. El professional de la psicologia afirma que la gent es prepara adquirint utensilis com cuines de gas o guardant garrafes d'aigua "sense saber per què ho fa".

"El 85% dels pensaments catastrofistes i limitants que tenim mai es fan realitat", afirma Enric Valls.

Tanmateix, els simulacres d'apagada elèctrica fets a Àustria i a Alemanya juntament amb diferents informacions ampliades per les xarxes socials generen un ambient de psicosi que causa un problema emocional i un malestar important.

En les darreres setmanes, en alguns establiments comercials s'han esgotat aparells com els acumuladors recarregables, cuines de càmping o llanternes i altres estris d'emergència.

En aquest sentit, Valls recomana finalment ser raonables i no deixar-se portar per les anomenades teories de la conspiració.

També et pot interessar

stats