El temps d'espera per a operar-se es duplica pels efectes de la pandèmia

Ha passat dels 80 dies del febrer als 150 al maig, tot i que en l'últim les persones pendents d'operació han baixat en 2.000.

El temps d'espera per a operar-se es duplica pels efectes de la pandèmia
El temps d'espera per a operar-se es duplica pels efectes de la pandèmia

La llista d'espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana es va situar el mes de maig passat en 150 dies de demora mitjana estructural enfront dels 80 dies que hi havia al febrer. La paralització de les operacions que no eren urgents durant la pandèmia per a alliberar espai està passant factura i ha provocat que es duplique el temps d'espera per a operar-se en només tres mesos.

Així, alguns pacients han d'esperar fins a més de 8 mesos per a poder ser operats, segons les dades oferides per la Conselleria de Sanitat. A més, la llista d'espera quirúrgica ha pujat 24 dies de l'abril al maig, però el nombre de persones pendents d'operació es va reduir en vora 2.000, en passar de 66.973 a 64.987 al maig.

Ara mateix hi ha 12.371 pacients esperant a ser cridats per a operar, amb fins a 90 dies en espera; 29.468 que porten entre 91 i 180 dies en la llista pendents d'intervenció quirúrgica i 23.148 amb més de 180 dies d'espera mitjana.

L'increment de les llistes d'espera és generalitzat en tots els departaments de salut, però són el Provincial de Castelló (246 dies), el de Sant Joan d'Alacant i el General de València (els dos amb 206) els que presenten les pitjors dades.

També et pot interessar

stats