El temps d'espera per a operar-se a la Comunitat Valenciana augmenta fins a 121 dies en setembre

Sanitat atribueix l'increment de la demora en 31 dies, respecte del trimestre anterior, al descens d'intervencions programades a l'estiu.

Personal mèdic realitzant una operació, en una foto d'arxiu
Personal mèdic realitzant una operació, en una foto d'arxiu / Europa Press

El temps mitjà d'espera per a operar-se als hospitals públics de la Comunitat Valenciana és de 121 dies al setembre. Aquesta xifra suposa un augment de 31 dies respecte del trimestre anterior, que era de 90 dies.

Segons la Conselleria de Sanitat, l'increment en l'espera es deu "al descens de l'activitat quirúrgica programada que es produeix durant els mesos estivals, en els quals es prioritza la dedicació dels quiròfans a patologies que no es poden retardar". Davant de les xifres que s'han conegut aquest dimarts, el departament que dirigeix Ana Barceló destaca que en setembre de 2016 el temps d'espera era de 127 dies, i que la xifra d'enguany suposa dos dies menys respecte de setembre de 2017, que se situava en 123 dies.

Per especialitats, la demora mitjana és de 103 dies per a cirurgia general, 86 per a ginecologia, 105 per a oftalmologia, 94 per a otorinolaringologia, 148 per a traumatologia, 99 per a urologia, 43 per a cirurgia cardíaca, 164 per a cirurgia vascular, 124 per a cirurgia maxil·lofacial, 131 per a cirurgia pediàtrica, 138 per a cirurgia plàstica, 109 per a cirurgia toràcica, 167 per a neurocirurgia i 65 per a dermatologia, entre altres.

187 consultes diàries

En gener de 2017 es va posar a disposició de la ciutadania el Registre individualitzat de la llista d'espera quirúrgica i, des d'aleshores, hi ha una mitjana de 187 consultes diàries.

Es tracta d'una aplicació que ofereix informació sobre els temps d'espera per a una intervenció quirúrgica, i s’emmarca dins de les iniciatives de transparència dutes a terme per la Conselleria. Facilita el dret dels ciutadans a l'accés a la informació pública.

El Registre individualitzat de la llista d'espera quirúrgica permet consultar la situació personal del pacient en la dita llista, i també una estimació aproximada dels dies d'espera fins a la intervenció.

També et pot interessar

stats