Els temporals Dudley i Eunice colpegen Europa amb virulència

Eunice és el pitjor temporal que ha viscut el Regne Unit en tres dècades i a Polònia cinc persones han perdut la vida

Els temporals Dudley i Eunice colpegen Europa amb virulència / À Punt NTC

Mentre a casa nostra aquest divendres s’han fregat temperatures d'estiu, les borrasques Dudley, primer, i Eunice, ara, fa tota la setmana que trasbalsen la vida quotidiana en moltes zones de les illes britàniques i del nord d'Europa. 

Eunice va entrar dijous a la nit per la costa sud-oest d'Anglaterra i s'ha dirigit cap a Londres, on el Servei Nacional de Meteorologia ha decretat l'avís roig fins a primera hora de la vesprada d’aquest divendres. Un nivell d'alerta inèdit a la capital britànica i que comporta un risc alt per a la vida de les persones, sobretot a l'aire lliure. Es tracta del pitjor temporal que han viscut al Regne Unit en les tres últimes dècades, que està posant a prova la perícia dels pilots a l'aeroport de Heathrow. 

La gravetat de la situació és tal que el govern de Boris Johnson té l'exèrcit preparat per si cal intervindre i ha fet una crida perquè la població seguisca les recomanacions, principalment quedar-se a casa per a evitar eixir volant per ràfegues que poden arribar fins als 150 quilòmetres per hora i, sobretot, evitar situar-se prop de la costa o circular en cotxe. 

També s’han tancat gran part de les escoles i s'han suspés totes les connexions ferroviàries amb el país de Gal·les, a més de centenars de cancel·lacions en el trànsit marítim i aeri. Milers de llars s'han quedat sense electricitat. 

Les borrasques també estan afectant greument Alemanya i Polònia, amb danys importants en habitatges i infraestructures, i on ja han perdut la vida cinc persones: tres en accidents de trànsit pel mal oratge i dos més en unes obres de Cracòvia, quan els vents huracanats han tirat a terra una grua de vint metres.

També et pot interessar

stats