Temporal de vent

Entre dijous i divendres s'esperen vents forts a tot el territori i temporal marítim.

Temporal de vent

L'estabilitat que ha caracteritzat aquests dies s'acaba dijous, amb l'arribada d'un front de ponent que ens deixarà núvols i pluges. Després del front, s'enfortirà el vent de mestral, motiu pel qual l'Agència Estatal de Meteorologia activarà diversos avisos meteorològics per vent arreu. 

A partir de les 15:00 hores de dijous, s'activarà l'avís groc per ràfegues de vent de fins a 80 km/h, mentre que des de les 20:00 hores fins a les 06:00 hores de divendres s'elevarà el nivell d'avís a taronja a l'interior de Castelló i a les comarques d'Alacant. Les ratxes poden superar els 100 km/h en comarques com els Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén, l'Alt Millars i l'Alt Palància, la Marina, El Comtat, l'Alcoià, el Vinalopó, l'Alacantí i el Baix Segura.

A part del vent, haurem d'estar molt pendents de la situació marítima. La formació d'una depressió al Mediterrani occidental alterarà l'estat de la mar de forma notable, amb ones de més de 4 metres entre la costa valenciana i l'eivissenca.

I per si no n'hi haguera prou, el front obrirà les portes a un descens important de la temperatura i de la cota de neu, que acabarà situant-se al voltant dels 1.000 a 1.200 metres d'altitud. Poden caure 4 centímetres de neu en zones del sistema Ibèric, com el Cerro Calderón, Penyagolosa i les zones més altes dels Ports.

Ja ho veieu: canvi d'oratge contundent però que passa ràpid. Divendres de vesprada començarem a recuperar la tranquil·litat. 

També et pot interessar

stats