El temporal de vent provoca diversos incendis

El fort vent ha dificultat les tasques d'extinció dels incendis declarats a Cullera, a la Ribera Baixa, i a Xèrica, a l'Alt Palància. 

Imatges de l'incendi forestal de Xèrica, a l'Alt Palància
Imatges de l'incendi forestal de Xèrica, a l'Alt Palància / Prevenció d'Incendis

Els bombers del Consorci Provincial de València han donat per controlat a les 9 de la nit d'aquest dissabte l'incendi declarat a última hora de la vesprada a Cullera, a la Ribera Baixa. El foc ha afectat una zona de vegetació i ha cremat camps abandonats, xipresos, un palmerar en dues parcel·les, així com objectes vells i un vehicle abandonat en una caseta de camp. 

L'incendi ha mobilitzat 12 efectius dels parcs de Gandia, Cullera, Silla i Oliva, una unitat dels bombers forestals de la Generalitat i una brigada de la Diputació de València.

Segons José Miguel Basset, inspector en cap del Consorci de Bombers de València, "el foc ha evolucionat relativament ràpid i en un moment donat de l'extinció ha botat a l'altra vora de la carretera, ja està totalment controlat".

A Xèrica, a l'Alt Palància, ha quedat estabilitzat l'incendi declarat a primera hora de la vesprada d'aquest dissabre i que ha cremat quatre hectàrees d'una zona de matoll i pinar. Els bombers mantindran dues unitats de vigilància per a evitar que el foc revife ja que, com ha explicat Manolo Nicolás, portaveu del Consorci de Bombers de Castelló, "l'evolució és molt favorable, però no es pot abaixar la guàrdia a causa de les condicions meteorològiques adverses".

Focs a la Plana Baixa i a la Marina Alta

El temporal de vent ha estat darrere d'altres xicotets incendis que ja s'han donat per extingits. A la Plana Baixa, el foc ha afectat una zona de cultiu a Moncofa i un magatzem de taronges de Borriana. I a la Marina Alta els bombers han treballat en l'extinció d'un incendi en una zona amb pneumàtics abandonats prop d'una gasolinera i en un altre foc a la Vall de Gallinera.

També et pot interessar

stats