El temporal provoca danys de 167.000 d’euros en infraestructures de les platges de València

L’Ajuntament fa balanç sobre els “efectes devastadors” del pas de la borrasca Gloria.

Efectes de Gloria en platges de València
Efectes de Gloria en platges de València / Ajuntament de València

La borrasca Gloria deixa “efectes devastadors” al cordó dunar de les platges de València com ara l’Arbre del Gos, el Saler, el Muntanyar del Pujol i la platja de la Malladeta, la Garrofera i els Ferros. A més, els danys en infraestructures arriben als 167.000 euros (54.000 euros en jardineria, 73.000 en platges i 40.000 del dispositiu de neteja). Aquest és el balanç provisional que fa l’Ajuntament sobre les conseqüències del temporal de la setmana passada, presentat pels regidors d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i de platges, Giuseppe Grezzi.

Campillo ha explicat que hi ha un “fenomen regressiu de les platges” del sud i com a conseqüència de la pèrdua d’arena por les “contínues ampliacions del port de les últimes dècades” que s’han sumat als efectes de Gloria.

Quant a les platges del nord, com la Malva-rosa i el Cabanyal, Campillo ha avançat que està treballant en una proposta a la Direcció General de Costes perquè el consistori participe en la creació de mecanismes dunars que mitiguen els danys a les platges, tal com va suggerir l’alcalde Joan Ribó.

A més ha demanat al govern central una “estratègia de protecció del litoral”, que incloga la restauració del cordó dunar desaparegut.

D’altra banda, el regidor ha advertit que “els efectes del temporal Gloria es notaran a llarg termini en l’evolució de la línia de costa, amb una tendència de pèrdua de platja a les platges situades en el sud del terme municipal”.

També et pot interessar

stats