El temporal de neu talla 70 carreteres al nord d'Espanya

La neu també dificulta la circulació en vies de la xarxa principal de Lugo, Astúries, Cantàbria i Lleó

Un camió circula per una carretera de Lugo al costat d'una màquina llevaneus
Un camió circula per una carretera de Lugo al costat d'una màquina llevaneus / Eliseo Trigo (EFE)

El temporal de vent i neu que afecta la part nord de la península Ibèrica ha obligat a tallar almenys 71 carreteres i ha obligat a impedir la circulació de camions a l'N-111 al pas per Lumbreras (La Rioja) i l'N-623 a Merindad de Río Ubierna i Valle de Valdebezana (Burgos).  

Segons ha informat la Direcció General de Trànsit (DGT), la neu també dificulta la circulació en vies de la xarxa principal, encara que totes elles continuen transitables. Són l'A-6 i l'N-6 a As Nogais (Lugo); l'AP-66 a Lena (Astúries) i Valverde de la Virgen i l'A-6 a Vega de Valcarce (Lleó); l'A-67 a Reinosa (Cantàbria) i l'A-73 a Valle de Valdelucio (Burgos). 

En nivell negre, és a dir, intransitables, es troben l'A-4025 a Güéjar Sierra i l'A-395 a Monachil (Granada); l'A-136 a Sallent de Gállego (Osca); la NA-2011 a Salazar-França, la NA-2012 a Otsagabia i la NA-137 a Izaba (Navarra); la DSA-191 a Candelario (Salamanca); la ZA-103 a Galende (Zamora) i diverses carreteres secundàries d'Astúries, Cantàbria, Burgos i Lleó.

Més enllà del temporal, el trànsit també s'ha vist afectat a l'entrada a València per l'A-7, arran l'accident entre dos camions al port de Càrcer (Ribera Alta), i a l'AP-7 al pas per Vilademuls (Girona) per una manifestació agrícola.

També et pot interessar

stats