El temporal fa encallar un ferri ràpid amb 57 passatgers, a les Canàries

57 passatges i 17 tripulants han passat la nit a l'embarcació per la impossibilitat de rescatar-los amb seguretat.

El Bentago Express en una imatge facilitada pel Capítol de Gran Canàries
El Bentago Express en una imatge facilitada pel Capítol de Gran Canàries

57 passatgers i 17 tripulants han passat la nit a bord d'un ferri ràpid de la companyia Fred Olsen que va encallar dijous prop del port d'Agaete, a Gran Canària.

Aquest divendres s’hi reprenen les tasques de rescat amb remolcadors, després dels infructuosos intents de desembarcar les persones en condicions de seguretat. Unes maniobres que s'han vist condicionades pel temporal que colpeja l'arxipèlag i que ha deixat vents de 90 quilòmetres l'hora a la zona.

Totes les persones a bord del ferri "es troben bé i informades en tot moment", segons ha precisat el 112 de Canàries.

Durant la matinada, el Bentago Express, que cobreix la línia regular entre Gran Canària i Tenerife, ha sigut assegurat i aproximat al moll, amb l’ajuda primer de tres pesquers i després d'altres tres vaixells de Salvament Marítim.

En un comunicat, la naviliera explica que l'incident es va produir durant la maniobra d'aproximació a conseqüència de les "condicions meteorològiques severes" i, en concret, pel fort vent del sud-oest que bufa en aqueixa zona de Gran Canària.

Des de les 0.00 hores de dimecres, les illes de Gran Canària, Tenerife, La Palma, La Gomera i El Hierro es troben en alerta pels forts vents que ha generat la borrasca Filomena, situació a la qual s'han sumat a les 8.00 hores de hui divendres Lanzarote i Fuerteventura.

També et pot interessar

stats