El temporal es desplaça al nord i complica la circulació en punts dels Ports i l'Alt Maestrat per neu

Aemet manté avís taronja en quasi tot el litoral per fenòmens costaners i el port de Sagunt continua tancat al trànsit marítim.

Imatge de portada: accessos a Ares del Maestrat

El temporal que des de dilluns afecta la Comunitat Valenciana se situa aquest dimecres amb intensitat al nord del territori. Ha nevat amb força per damunt dels 1.100 metres en les comarques de l'interior i, al litoral, els vaixells pesquers s'han quedat amarrats a port pel temporal marítim, que ha deixat ones de més de quatre metres. Durant les últimes hores, la neu ha complicat la circulació en alguns punts de les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat. 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l'avís taronja a pràcticament tot el litoral de la Comunitat Valenciana per temporal marítim, ja que el vent pot arribar a bufar amb ratxes de més 80 quilòmeres per hora. Al terme de Borriol, a la Plana Alta, ja han superat els 100. També s’ha activat l'avís taronja a les comarques del sud de València i del nord d'Alacant en previsió de pluges que podrien acumular més de 100 l/m² en 12 hores. Al nord de València i a les comarques del nord l'avís és groc.

Avisos d'Aemet per a aquest dimecres

El punt més complicat a hores d'ara es troba a la localitat d'Ares del Maestrat, on hi ha camions atrapats a causa de la neu. No s'ha arribat a tallar la CV-15, però la circulació és molt complicada, sobretot per a accedir a la població. La neu ha fet també acte de presència a Morella i la DGT demana precaució als conductors que circulen per l'N-232 al pas per eixa localitat, ja que hi poden trobar plaques de gel. Les màquines llevaneu del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han començat a treballar preventivament a les comarques afectades per a netejar les vies i retirar les plaques de gel. 

Temporal al litoral

El temporal està afectant també llocs del litoral nord com ara Peníscola, Benicarló i Vinaròs. En aquesta localitat, els bombers han hagut de rescatar dues persones que havien quedat atrapades en una bassa d'aigua originada a causa de la pluja. A Castelló capital s'han suspés les activitats en poliesportius i instal·lacions públiques i alguns actes a l'aire lliure s'han hagut de traslladar a interiors. 

El Centre d'Emergències, per la seua banda, manté la preemergència taronja a les comarques de la Ribera, de la Safor i de la Marina, les zones on s'han concentrat les precipitacions més importants durant la matinada. A la Vall de la Gallinera s'han registrat 110 litres per metre quadrat en les últimes hores. 

El port de Sagunt continua tancat al trànsit marítim, mentre que el de València ha reobert cap a les deu del matí, després d'haver interromput durant unes hores les operacions. 

Quasi 400 litres a Barx

Des que va començar aquest episodi de pluges, en localitats com ara Barx, a la Safor, ja s'han recollit quasi 400 litres per metre quadrat. El 112 va rebre el dimarts més de 500 telefonades, 312 de les quals van ser per incidències causades per aquest episodi de pluges.

El temporal de mar, amb ones de cinc metres, s'ha emportat platges que s'havien regenerat fa poc, com la de les Deveses, a Dénia, o la de la Goleta, a Tavernes de la Valldigna.

També et pot interessar

stats