El temporal deixa un mort, vies tallades, evacuacions i nombrosos danys a Andalusia

El 112 ha coordinat més de 500 incidències a tota la comunitat andalusa des d’ahir, principalment a la província de Màlaga.

Les precipitacions causen més de 500 incidències a Andalusia
Les precipitacions causen més de 500 incidències a Andalusia / Efe

El Consorci Provincial de Bombers de Màlaga ha confirmat aquest matí la mort de José Gil, el bomber que es trobava desaparegut  després de les fortes pluges caigudes anit a Màlaga, que han causat més de 500 incidències a tota Andalusia i deixen valors màxims de 362 litres per metre quadrat a la localitat d’Ardales. 

El bomber circulava en un camió que va bolcar a la carretera entre Campillos i Teba, dos dels municipis més afectats per les precipitacions. Els altres dos ocupants del vehicle va poder ser rescatats. 

 

Més de 500 incidències a Andalusia

El 112 ha coordinat més de 500 incidències a tota la comunitat andalusa des d’ahir, principalment a la província de Màlaga, concretament a les poblacions d’Almargen, Antequera, Ardales, Carratraca, Casarabonela, Campillos, Fuente de Piedra, Humilladero, Sierra de Yeguas i Teba.

Al migdia han rescatat cinc persones a la Real Maestranza de Caballería de Ronda, on es trobaven atrapades per les inundacions. També han tret 30 persones d’un establiment hostaler per l’entrada d’aigua al local, i a Campillos, un centenar de veïns han sigut reallotjats en cases de familiars quan han quedat negats els habitatges.

Els serveis d’emergències han assistit també les 66 persones que viatjaven en un autobús que va quedar bloquejat en una carretera, a més de 15 turismes arrossegats pel corrent, un d’ells en la mateixa via en la qual va bolcar el camió de bombers on es trobava l’home que ha mort.

A la província de Sevilla han sigut evacuats alguns veïns de La Roda de Andalucía per la crescuda del riu Yeguas, i la pluja ha provocat també incidències a la comarca de la Sierra Sur, a les poblacions d’Osuna, Morón de la Frontera, Marchena, Los Corrales, Puebla de Cazalla, Montellano, Badolatosa i Pedrera.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l’avís roja a les comarques malaguenyes de Sol i Guadalhorce, on s’espera que s’acumulen 30 litres per metre quadrat en una hora i fins a 130 en dotze hores. A Cadis i Sevilla està activada l’alerta taronja per acumulacions de 30 litres per metre quadrat en una hora i fins 100 litres dotze hores.

La previsió de l’Aemet per a demà dilluns és que la situació tendisca a l’estabilitat a la Península, amb alguna precipitació encara a l’estret de Gibraltar i l’extrem sud-oest.

També et pot interessar

stats