Les tempestes descarreguen amb intensitat a les comarques del sud i afonen un sostre a Castalla

En alguns punts s’han acumulat fins a 30 l/m² en poc més de mitja hora, acompanyats de graníssol, vent d’intensitat i activitat elèctrica

Graníssol a les comarques del sud / À Punt NTC

Tempestes d'intensitat forta, amb notable activitat elèctrica, vent d’intensitat i graníssol han agranat aquest dissabte de vesprada les comarques del sud, des de l’interior nord cap al Baix Segura, i han causat alguns desperfectes.

A Onil i Castalla (Alcoià) s’han acumulat 30,2 i 22,6 l/m² respectivament en poc més de mitja hora, fet que ha afonat el sostre d’una casa a Castalla poc després del pas d’una tempesta acompanyada de graníssol. L'accident, originat en una casa abandonada, no ha provocat danys personals i els bombers han acordonat la zona de forma preventiva fins que dilluns es retiren els enderrocs.

A Oriola (Baix Segura), el pluviòmetre de la Confederació Hidrogràfica del Segura ha registrat 23,1 l/m² en menys d’una hora, assolint quasi 30 litres en el mateix període en el llogaret oriolà de Racó de Bonança, que ha vist com els carrers es convertien en rius.

Altres registres rellevants han tingut lloc a Xixona (Alacantí), amb 21,6 l/m², i a Novelda (Vinalopó Mitjà), on se n’han acumulat 17,8.

D’altra banda, la intensa activitat elèctrica associada a la tempesta ha ocasionat un conat d’incendi a la serra de Callosa (Baix Segura), ocasionat per l’impacte d’un llamp.

També et pot interessar

stats