Les tempestes descarreguen amb força a tota la Comunitat Valenciana

La pluja, el vent i la pedra d’aquest dijous han castigat especialment el Vinalopó Mitjà on s’estima que s’han perdut uns nou milions de quilos de raïm de taula, i el Baix Maestrat, on han caigut 57 litres per metre quadrat 

Intenses pluges a la Comunitat Valenciana.

Aquest dijous ha sigut un dia de pluges, vent i pedra. En sintonia amb un juny, el d’enguany, de tronades curtes però intenses. Les tempestes han descarregat amb força a pràcticament tot el territori. 

Un dels llocs més castigats han sigut les terres del Vinalopó Mitjà on els efectes de la pedregada s’han deixat notar especialment en el cultiu del raïm de taula, que a la localitat de la Romana ha quedat pràcticament arrasat. Es tracta d’una zona que ja va quedar molt danyada amb l'última tempesta de granís.

Granís a les partides rurals dels Pomares o la Boquera

Durant la jornada, la Romana ha tingut ratxes de vent de fins a 115 quilòmetres per hora, pedra d'uns 30 mil·límetres i una intensitat de pluja de 240 mm/h. La tempesta ha arrancat arbres i ha destrossat hortes, sobretot, de raïm de taula. El granís ha afectat les partides rurals dels Pomares o la Boquera, però també ha causat molts problemes al nucli urbà, amb destrosses i brutícia que ara s'afanyen a reparar.

Les primeres estimacions parlen que s'han perdut uns nou milions de quilos de raïm de taula a la Romana i a les localitats veïnes de l'Alguenya i el Fondó de les Neus. L'abril passat una altra tempesta va fer malbé uns 2 milions de quilos de raïm amb un valor estimat d'1 milió i mig d'euros.

Tempestes a Benicarló, al Baix Maestrat

L'Agència Estatal de Meteorologia assegura que esta primavera passarà a la història com la quarta més fresca del segle. Les tempestes també han cigut a les comarques del nord, a Benicarló, al Baix Maestrat, per exemple, han caigut 57 litres per metre quadrat. 

També et pot interessar

stats