Les tempestes deixen entre 100 i 130 litres a Dénia i Xàbia

Els ruixats agranen la Comunitat Valenciana durant la jornada i se centren de vesprada a les comarques del sud

Imatge de Moraira, aquest dissabte
Imatge de Moraira, aquest dissabte / Carmen Pastor @cph40 (Twitter)

L’anunciat canvi d’oratge està traduint-se en fortes tempestes que durant la vesprada d’aquest dissabte han deixat ja més de 100 litres per metre quadrat a Dénia i Xàbia (Marina Alta). El Centre de Coordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana ha explicat que fins a les 19:15 hores s’han arreplegat 106 litres per metre quadrat en punts de Xàbia i 130 a l’estació de Jesús Pobre, a Dénia.

La pluja ha sigut també intensa en municipis com ara Elx (Baix Vinalopó), encara que les precipitacions estan per davall de les xifres de la Marina Alta. Durant el dia ha plogut en diferents punts de la Comunitat Valenciana, amb acumulacions de 30 litres per metre quadrat en poblacions del Camp de Túria o la Plana.

D’altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències ha informat que fins a les 18:30 hores els bombers han realitzat quatre serveis, un a Castelló, dos a Casinos i l’últim a les Alcubles.

Les fortes tempestes han estat acompanyades d’una forta maror, amb ones de més de dos metres, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

S’ha registrat molta activitat a la província d’Alacant, on les tempestes formades poc abans de les 17 hores s’han desenvolupat i s’han intensificat ràpidament i després s’han desplaçat cap a la mar.

També et pot interessar