La tempesta deixa destrosses al seu pas per la província de València

Zones de l’Alt Vinalopó i de l’Horta han patit danys a les teulades i terrasses dels edificis i a les instal·lacions esportives

Les tempestes amb fort vent han causat moltes destrosses a la Comunitat Valenciana. / À Punt NTC

Les tempestes amb fort vent han causat moltes destrosses a la Comunitat Valenciana. La pitjor part se l'ha enduta Beneixama (Alt Vinalopó), on han caigut vora 40 litres per metre quadrat.

El col·legi Divina Aurora ha quedat amb greus destrosses. La teulada de l’escola està molt afectada pel fort vent, que ha acompanyat la tempesta de la vesprada d'ahir i ha deixat 40 litres d'aigua per metre quadrat en pocs minuts. La preocupació ha estat centrada en si es podrà començar el curs lectiu amb normalitat, però tot indica que sí.

Aurora Conca, directora del centre, ha explicat com s’han vist afectades “dues terceres parts de la teulada de l'edifici principal”, però la pluja no ha entrat dins. “Començarem com estava previst” ha assegurat.

La tempesta ha deixat molts desperfectes al municipi tant als edificis públics com als privats. El seu alcalde n'ha enumerat alguns: el poliesportiu, el gimnàs, la tanca del camp de futbol, a més dels parcs. Tant és així que l'Ajuntament de Beneixama ha demanat ajuda al veïnat per a reparar les destrosses.

Les tempestes també han sigut molt intenses a la comarca de l'Horta com ara a Puçol o a Paterna, on el vent s'ha emportat tot al seu pas per un conegut cinema. A la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), els trons feien esperar el pitjor, però en aquesta ocasió no s'han hagut de lamentar danys greus.

També et pot interessar

stats